​Indra Sindha

Mød den kendte indiske forfatter Indra Sinha på Tranquebar Café og Rejseboghandel

Det glæder os at præsentere Indra Sinha, hvis roman Dyrets folk udkom på Forlaget Klim i Århus i maj. Knud Mahler skriver i sin pressemeddelelse: ’ Denne store indiske roman blev tildelt Commonwealth Writer’s Prize og shortlistet til Man Booker Prize. Og det forstår man, når man har læst den. For i hovedpersonen Dyret møder vi en af de mere usædvanlige og mindeværdige personer i verdenslitteraturen. Som lille blev han forkrøblet som følge af et stort giftudslip, og nu, knap tyve år efter, guider han på alle fire læseren gennem sin verden, som er befolket af galninge, bjergsomme småhandlende, idealister, korrupte embedsmænd og politikere – og helt almindelige slumboere, der blot kæmper for at overleve. Dette store og brogede univers får vi formidlet i Dyrets optik: råt og usentimentalt, pragmatisk, men også forhåbningsfuldt – med en grundtone af forløsende humor.’

Ja, og grunden til, at vi i Indisk Musikforening præsenterer denne roman, er udover, at den er fremragende, så er en anden af bogens hovedpersoner en fremtrædende sanger, som underviser sine elever i sang og oplever verden fra sit eget musikalske univers.

Eftermiddagens første del vil være en præsentation af forfatteren Indra Sinha og hans engagement i Bhopalkatastrofen, som har dannet grundlag for romanens handling. Derefter vil han læse et stykke af romanen og blive stillet forskellige spørgsmål om den usædvalige opbygning af historien og dens persongalleri. Annemette Karpen er monitor.

Efter en pause, hvor Tranquebars gode kaffe, the, kager med mere kan nydes og der er mulighed for at købe bogen og få den signeret, er det tid til en eftermiddagsraga. Det er musikerne Morten Grunnet og Sandipan Chatterjee, som har fundet en eftermiddagsraga passende til lejligheden. De spiller på henholdsvis sitar og tabla. Morten har i 40 år dedikeret sig til den nordindiske klassiske musik og Sandipan Chatterjee har i 20år spillet tabla. Begge har spillet ved mange koncerter i Danmark og udlandet.

Vi glæder os til at se jer ved dette usædvanlige arrangement. Tag gerne en ven med.

Tid: søndag den 4. september kl. 15 2011

Sted: Tranquebar Caé og Rejseboghandel, Borgergade 14, 1300 Kbh. K

Billetter: Medlemmer 70 kr. Ikke-medlemmer 90 kr. ved døren. Der kan bestilles plads hos Annemette på tlf. 26 49 14 40.

Kastrupvej 98 A . ​2300 København S . Tlf.32 97 14 40