​Spændende sarodaften med Soma Banti Basu på Tranquebar

Vi har tidligere præsenteret den unge sarodspiller Soma Banti Basu. Hun er fra Calcutta, hvor hun voksede op i en intens musikatmosfære, og påbegyndte sine musikstudier hos Rosi Laha og senere hos Ustad Ashis Khan og Srimati Anima Perera fra maihar gharanaen.

Hun tog som voksen en M.A. i musik på Rabindra Bharati University. Hun har deltaget i og vundet mange priser på musikfestivaler og konkurrencer. Med sit store talent har hun haft lejlighed til at spille mange steder i Indien og i de senere år også Europa.

Soma akkompagneres af sin mand Suman Sarkar, som kommer fra en musikerfamilie med en lang tradition bag sig. Hans far sangeren Santosh Kumar Sarkar gjorde sin lille søn interesseret i tablaspil og lod ham studere under Surhit Chakraborty, der beherskede både ajrara og Delhi gharanaerne. Allerede i 1980erne begyndte han at optræde i Indien og blive akkompagnetør for nogle af de største sangere og instrumentalister. Suman har ved flere lejligheder glædet Indisk Musikforenings medlemmer med talentfulde musikere han har turneret i Europa med.

Siden 1992 har han optrådt i Tyskland, Belgien etc. I Tyskland har han givet en række forelæsninger over indisk musik og tablaspil ved forskellige læreanstalter. Her har han endvidere udgivet en række CD’er med hindustanimusik og fussionsmusik, hvoraf Himmel und Erde var den første efterfulgt bl.a. af Heaven on Earth.

Ved denne koncert kan vi glæde os over parrets fine samspil og fordybelse i ragaernes inderste væsen. Der er også mulighed for at købe dees CD’er efter koncerten.

Tag gerne en ven med.

TID: Tirsdag den 15. maj kl. 18.30

STED: Tranquebar Rejseboghandel, Borgergade 14, Kbh. K

Billetter: Medlemer 70 kr. ikke-medlemmer 90 kr.

Der kan reserveres billetter hos Annemette på tlf. 26 49 14 40

Vi glæder os til at dele foråret med jer.

Kastrupvej 98 A . ​2300 København S . Tlf.32 97 14 40